IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пренареждат жълтите павета в София по нова технология

Методът трябва да предотврати приплъзването на паветата, когато автомобилите спират рязко върху тях

13:33 | 20.06.23 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

От 20 юни строителната фирма, която прави ремонта на бул. „Цар Освободител” в София, отново ще пренарежда жълтите павета. След предишното пренареждане се образуваха големи фуги. От фирмата обясниха, че фугите се образуват заради спирачния път на автомобилите, които минават върху тях.

Според главния архитект на София Здравко Здравков се мисли за технология, която да не позволи на паветата да се местят, когато колите спират върху тях.

Групата експерти, която е разработила метода, включва специалисти от Министерството на културата и Университета по архитектура, строителство и геодезия, уточниха от Столична община.

Investor.bg припомня, че Европейската прокуратура започва разследване за ремонта в центъра на столицата през есента на 2022 г., след като се самосезира след множество сигнали за некачествения ремонт. При проверката бяха иззети договори, сключени между Столичната община и две търговски дружества, за които бяха проведени обществени поръчки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 20.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 22 rate down comment 1
Tikva007
преди 10 месеца
Нов метод? Защо не опитат по стария, по който бяха ги наредили едни други българи преди 120 години? Само комунистите колко танкове и друго желязо по тях прекараха на паради, без да се разместят. Имаше счупени, но не разместени. Няма да броим коли и камиони, които в свободното от паради време са пърпорели денонощно и с десетилетия по тях в онези тъмни години. Брех да еебаа тез днешни мощни спирачки, да еебааа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 6
Един Българин
преди 10 месеца
До: 0pk Това е някаква шега - да имаме нещо уникално и да го бастисаме. Идат избори и трябват пари от чекмеджето ако не се правят нови ремонти. Защо същата фирма която се упражняваше предния път не хване да ги пренареди по новия метод за своя сметка или пък да плати на друга по-добра фирма да направи това, което тя не съумя?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 4
0pk
преди 10 месеца
Абе ударете 4 пръста хасфалт отгоре, пръснете жълта боя и не се занимайте с глупости! :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още