IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се опитват да удължат скромната серия от повишения*

Инвеститорите са емоционално и на пазарно ниво изтощени, смята анализатор

18:16 | 07.07.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Щатските индекси нарастват в четвъртък в опит да удължат скромната поредица от повишения тази седмица, пише CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,7%, или 217,28 пункта, до 31 254,96 пункта.

Широкият измерител S&P 500 нараства с 1,08%, или 41,65 пункта, до 3886,73 пункта. Индексът, който е с около 20% под рекордното си равнище, може да отбележи първата си четиридневна серия от повишения от края на март насам.

Технологичният показател Nasdaq Composite се увеличава с 1,62%, или 183,72 пункта, до 11 545,57 пункта.

Водещите печелившите са енергийните акции, които обръщат тенденцията на спадове, след като петролът отново започна да поскъпва.

Световният бенчмарк Брент поскъпва 4,88% до 105,6 долара за барел. Цената на американския сорт West Texas Intermediate (WTI) се увеличава с 5,5% до 103,99 долара за барел. Chevron добавя 2,47% към капитализацията си, а Exxon - 3,59%.

Производителите на чипове също са част от повишенията, след като корейският технологичен концерн Samsung Electronics Co. отчете по-висок от очаквания 21% ръст на приходите. Акциите на AMD и Nvidia поскъпват със съответно 4,97% и 3,49%

Данните в четвъртък показаха,че подадените за пръв път заявления за помощи при безработица в САЩ са се увеличили с 4 хил. до 235 хил. броя в седмицата до 2 юли, достигайки най-високото си равнище от януари. Медианните прогнози бяха за 230 хил. молби.

В петък ще бъде публикувана статистиката за броя новооткрити работни места извън селскостопанския сектор, като очакванията са за по-малък ръст и запазване на безработицата на ниво от 3,6% - най-ниското от над пет десетилетия.

В сряда барометърът S&P 500 нарасна за трети пореден ден, след като Федералният резерв на САЩ публикува протоколите от юнското си заседание.

Въпреки това за много инвеститори бе трудно да се доверят на тези повишения, тъй като рецесионните опасения продължават да тегнат над Wall Street, и много пазарни участници очакват волатилен сезон на отчетите този месец.

"Всички са едновременно емоционално и донякъде на пазарно ниво изтощени", коментира Али МакКартни, управляващ директор в UBS Private Wealth Management.

"Затова смятам, че все още ни предстои едно лято в очакване на това какво ще направи Фед, какво ще се случва в международната политика и в следене на траекторията на индекса на потребителските цени", каза още МакКартни.

Цената на златото нараства с почти 8 долара до 1744,4 долара за тройунция. Доходността по 10-годишните щатски облигации достигна ниво от 2,972%.

*Към 17:50 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Борката
преди 1 година
Ем да, плакат с цитат на Путин и портрета му повесили в Багдад. Трябвало топ-янки-то там да се меси, да свалят плаката. Не ще светът да дудндурка янките и това е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още