IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street прави опит да се възстанови*

Инвеститорите продължават да оценяват постъпващите данни от финансовите отчети на компаниите

17:42 | 19.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jonathan Alpeyrie/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jonathan Alpeyrie/Bloomberg

Wall Street прави опит да се възстанови във вторник, след като ден по-рано водещите борсови индекси записаха понижения въпреки силното начало на търговската сесия, пише CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добавя 1,03% към стойността си, или 320,95 пункта, достигайки 31 393,56 пункта.

Широкият измерител S&P 500 нараства с 1,4%, или 53,67 пункта, до 3884,52 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се увеличава с 1,3%, или 148,2 пункта, до 11 508,24 пункта.

Инвеститорите продължават да оценяват постъпващите от финансовите отчети на компаниите данни за второто тримесечие в търсене на сигнали за това как бизнесите се справят с икономическия натиск - включително този, предизвикан от инфлацията и поскъпналия долар, докато опасенията от рецесия продължават да натежават.

Акциите на Johnson & Johnson поскъпват с 0,67% , след като компанията надмина очакванията на пазара въпреки понижаването на прогнозите си за годината.

Печалбата на Hasbro бе малко под очакванията, което спомогна за поскъпване на акциите от 2,25 на сто.

Ценните книжа на IBM поевтиняват с 6,73%, след като компанията понижи прогнозата си за свободния паричен поток тази година.

Предстои след края на търговската сесия Netflix да публикува своя отчет.

Тази седмица се очакват и данни от Tesla, United Airlines, American Airlines, Snap, Twitter и Verizon. Към момента близо 8% от компаниите в индекса S&P 500 са публикували финансовите си отчети за второто тримесечие, като две трети са надминали очакванията на инвеститорите, сочат данните на FactSet.

Данните по-рано през деня във вторник показаха, че строителството на нови жилища в САЩ е записало спад през юни, достигайки най-ниските си нива от септември.

Междувременно от проучване сред фонд мениджъри на Bank of America (BofA) стана ясно, че очакванията за световния растеж и корпоративните печалби се свиват до рекордно дъно през текущия месец.

Проучването, проведено в периода 8-15 юли сред близо 300 инвеститори, управляващи активи на стойност 800 млрд. долара, показа "ужасяващо ниво на инвеститорски песимизъм", надминаващ дъното, достигнато по време на пандемията от коронавирус и на световната финансова криза през 2008 г.

Цената на златото нараства с 0,6 долара до 1710,8 долара за тройунция. Доходността по 10-годишните щатски облигации достигна ниво от 2,982%.

"Въпреки че признавам, че нагласите са влошени, и може да видим голям, умел възход, в момента повече се опасявам за защита от пониженията, отколкото от пропускането на възходящите движения като цяло", написа анализаторът в Wedbush Кевин Меррит в бележка до клиентите на компанията.

Световният бенчмарк Брент поевтинява с близо процент до 101,59 долара за барел. Цената на американския сорт West Texas Intermediate (WTI) намалява с 0,91% до 105,3 долара за барел.

*Към 17:13 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още