IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street продължава пониженията от предходната сесия*

Индексът на сините чипове Dow Jones изтрива 0,3%, докато широкият измерител S&P 500 се разделя с минималните 0,1%

17:33 | 18.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Getty
Снимка: Getty

Водещите индекси на американския пазар започват борсовата сесия в четвъртък на червено ден след като Dow Jones Industrial Average сложи край на 5-дневната си печеливша серия, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове изтрива 0,3%, докато широкият измерител S&P 500 се разделя с минималните 0,1%. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite пък е назад с 0,2%.

Отчетите на компаниите в сектора за търговия на дребно продължават и през днешния ден с данни от Kohl’s, Bath & Body Works и BJ’s Wholesale, които предлагат поглед върху състоянието на американския потребител. Книжата на Kohl’s изтриват 4,7%, след като компанията сви прогнозата си. В същото време акциите на BJ’s Wholesale поскъпват с 8,2%, след като търговецът се представи по-добре от очакванията.

Данните за безработицата в САЩ също се отразяват на настроенията на инвеститорите – първоначалните молби за безработица са намалели до 250 хил. през седмицата, приключила на 13 август.

В сряда Dow изтри над 170 пункта, слагайки край на петдневната си печеливша серия, след като бяха публикувани протоколите от юлското заседание на ръководството на Федералния резерв. От тях става ясно, че централната банка остава отдадена на политиката си за борба с инфлация, но сигнализира, че може да коригира темпа на затягане в зависимост от пазарните условия.

Инвеститорите се надяват, че Фед може да забави темпа на увеличения на лихвите, след като индексът на потребителските цени за юли показа леко охлаждане на инфлацията.

Акциите на Verizon поевтиняват с 2,9%, след като MoffettNathanson понижи оценката за телекомуникационната компания.

На облигационните пазари доходността по американските държавни ценни книжа се свива след ръста през предходната сесия. Доходността по 10-годишните облигации достига 2,855%, а тази по 30-годишните – 3,126%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, расте с 0,4% до 107,26 пункта.

При петрола цените се увеличават осезаемо. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпват с 2,4% до 95,87 долара за барел, а тези върху американския лек суров петрол с 2,3% до 90,15 долара за барел.

Златото от своя страна също поскъпва с 0,2% до 1781 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 16:55 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още