IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Слънчев бряг" пак ще решават за покриване на загубата за 2016 г. с резервите

След фиаското на общото събрание през юли, на което акционерите не приеха повечето от предложенията на ръководството, сега ще има нов опит за обсъждане

16:31 | 22.08.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Акционерите на „Слънчев бряг“ АД ще приемат решение за покриване на загубата от 2016 г. в размер на над 922,6 хил. лева с резервите на дружеството. Това се вижда от поканата за предстоящото общо събрание на акционерите, публикувана чрез БФБ-София. То ще се състои на 27 септември в курортния комплекс.

Загубата за периода 2017-2021 г. остава като неразпределена загуба от минали години, предлага съветът на директорите на дружеството.

Акционерите ще разгледат и приемат и доклада за дейността на дружеството през 2021 г. и годишния отчет за 2021 г., както и доклад за прилагане на политиката за възнаграждения, доклада на одитния комитет и доклада на директора за връзка с инвеститорите.

„Слънчев бряг“ АД приключи 2021 г. със 707 хил. лева нетна загуба, или 0,36 лева на акция.

Акционерите на дружеството на практика ще обсъждат същото, което обсъждаха и на общото събрание на 17 юли. Те обаче не приеха повечето от предложените решения тогава, с изключение на това да не се разпределя дивидент и да се определи одитор на компанията за 2022 г.

Този път обаче няма да се гласуват предложенията, свързани с имоти на дружеството, вкл. продажби.

Към края на юни „Слънчев бряг“ АД отчете ръст на приходите заради увеличените цени за паркиране в курорта и продажбите на електроенергия от собствената фотоволтаична централа на дружеството заради по-скъпия ток. Това помага на компанията да свие загубата до 871 хил. лева за отчетния период при 1,3 млн. лева за същия период на миналата година.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още