IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street не успя да се отърси от песимистичните настроения

Индексите Dow и S&P 500 записаха трета поредна сесия на понижения

23:25 | 23.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Wall Street не успя да се отърси от песимистичните настроения, обхванали инвеститорите, и записа поредната сесия на червена територия във вторник в очакване на още един ястребов* крясък от Федералния резерв на САЩ, съобщи CNBC,

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтри 0,47% от стойността си, или 154,02 пункта, падайки до ниво от 32 909,59 пункта.

Широкият измерител S&P 500 намаля с 0,22%, или 9,26 пункта, до 4128,73 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записа спад от 0,27 пункта до 12 381,3 пункта.

Индексите Dow и S&P 500 отчетоха трета поредна сесия на понижения. Най-зле представящите се сектори в измерителя S&P 500 бяха този на недвижимите имоти, здравеопазването и на комуникационните услуги. Междувременно енергийният сектор поведе печелившите, добавяйки 3,6% към стойността си поради поскъпването на петрола.

Световният бенчмарк Брент поскъпна с 3,79% до 100,14 долара за барел. Цената на американския сорт West Texas Intermediate (WTI) се увеличи с 3,57% до 93,59 долара за барел.

Акциите на Zoom Video поевтиняха с 16,5 на сто, след като компанията понижи прогнозите си за годината.

Причина за движенията е нетърпението на инвеститорите за края на тази седмица, когато управителят на Фед Джером Пауъл ще направи изказване по време на икономически симпозиум. Очакванията са, че централният банкер за пореден път ще затвърди позицията си за битка срещу упоритата инфлация.

"Според нас тази мечка има един последен акт", пише в своя бележка Лиса Шалет, ръководител на международния инвестиционен комитет в Morgan Stanley Wealth Management. Според анализатора инвеститорите подценяват инфлацията, нарастващите рецесионни рискове, а очакванията за сезона на отчетите ще трябва да се понижат в даден момент.

Цената на златото се увеличи с 12 долара до 1760,4 долара за тройунция. Доходността по 10-годишните щатски облигации достигна ниво от над 3 на сто.

*Централните банкери, които смятат, че инфлацията е много по-голям бич за икономиката от бавния ръст и следователно рядко гласуват за намаление на лихвените проценти, носят нарицателното "ястреби", а тези, които са предразположени да гласуват за намаляване на лихвените проценти и за стимулиране на икономиката, са „гълъби“ - б. а.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още