IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street прави колеблив опит да се възстанови от спадовете*

Водещите борсови индекси в САЩ са напът да запишат месечно понижение от по около 3%

17:39 | 31.08.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Водещите борсови индекси на Wall Street започват търговската сесия в сряда без единна посока, докато пазарът прави колеблив опит да се възстанови от тридневната серия на спадове, съобщи CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average намалява с 0,17%, или 55,34 пункта, до 31 735,53 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отбелязва незначително повишение от 0,01% до 3986,61 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се увеличава с 0,33%, или 39,7 пункта, до 11 922,83 пункта.

И трите индекса са напът да завършват месеца с понижение от по около 3%.

Цената на златото намалява с 8,3 долара до 1728 долара за тройунция. Доходността по 10-годишните щатски облигации достигна ниво от 3,123%.

Акциите на PayPal поскъпват с 3,43%, след като Bank of America повиши оценките си за тях. Ценните книжа на Netflix добавят малко над 4% към стойността си, след като двама от изпълнителните директори на социалната мрежа Snap се преместиха в платформата за видео излъчване.

Европейският сорт петрол Брент поевтинява с 2,73% до 96,6 долара за барел.

Цената на американския сорт West Texas Intermediate (WTI) намалява с 1,57% до 90,2 долара за барел.

В последните дни пазарите бяха заляти от червени вълни на спадове, след като няколко представители на Федералния резерв на САЩ, сред които и управителят Джером Пауъл, демонстрираха своя ястребов* тон. В сряда ръководителят на банката в Кливланд Лореа Местър също посочи, че според нея лихвите трябва да останат на високо равнище за известно време, като те може да достигнат малко над 4% в началото на следващата година.

"Понастоящем смятам, че ще е необходимо да покачим лихвите до малко над 4% в началото на следващата година и да ги задържим на това ниво. Не очаквам Фед да намали целевото равнище за лихвата догодина", каза Местър.

Данните по-рано през деня показаха, че частният сектор в САЩ е разкрил над двойно по-малко работни места от очакваното през август.

*Към 17:25 ч. българско време

**Централните банкери, които смятат, че инфлацията е много по-голям бич за икономиката от бавния ръст и следователно рядко гласуват за намаление на лихвените проценти, носят нарицателното "ястреби", а тези, които са предразположени да гласуват за намаляване на лихвените проценти и за стимулиране на икономиката, са „гълъби“ - б. а.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още