IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Процедурата по увеличението на капитала на „Син Карс Индъстри“ АД започва*

Правата започват да се търгуват и прехвърлят от 17 октомври, аукционът за непродадените права ще е на 3 ноември

11:37 | 06.10.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Син Карс Индъстри АД
Снимка: Син Карс Индъстри АД

Процедурата по увеличението на капитала на „Син Карс Индъстри“ АД започва.

Съобщението за предлагането е публикувано на сайта x3news.com.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 5 работни дни след датата на публикуване на съобщението за предлагане на интернет страницата на пазар BEAM, т.е. акционери към 13 октомври 2022 г. (четвъртък). Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на пазар BEAM, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 11 октомври 2022 г. (вторник).

Право да участват в увеличението на капитала ще имат лицата, придобили акции най-късно 5 работни дни след датата на публикуване на съобщението за предлагането на интернет страницата на пазар BEAM. В срок от 2 работни дни след това „Централен депозитар“ АД ще открие сметки за права на правоимащите акционери.

Срещу всяка притежавана акция акционерите ще получат по 1 право. Срещу 1,5 броя права акционерите имат право 2 да запишат 1 нова акция на емисионна стойност от 1,14 лева.

Всяко лице може да запише най-много такъв брой нови акции, равен на броя на притежаваните от него права, разделен на 1,5 и закръглен до по-малкото цяло число. Притежавани 3 броя права дават право за придобиването на 2 нови акции.

Акционерите, които не желаят да участват в увеличението на капитала, както и всички други притежатели на права, имат право да продадат правата си до края на търговската сесия в последния ден на търговия с права.

Началната дата за търговия и прехвърляне на правата е 17 октомври, посочват от БФБ. Оттогава започва и записването на акции.

Крайната дата за търговия на правата е 28 октомври. Крайната дата за прехвърлянето на правата е 1 ноември. На 3 ноември ще се състои аукционът за непродадените права. 

Записването на акции от увеличението на  капитала на компанията приключва на 16 ноември.

Предлагането ще се счита за успешно, ако бъдат записани и бъде заплатена емисионната стойност на най-малко 2,5 млн. акции, т.е. бъдат набрани 2,85 млн. лева. Максималната сума, която компанията може да набере от акционерите, е над 15,6 млн. лева.

Компанията ще използва набраните средства за завършване на центъра на компанията в Русе и за изграждането на производствено звено в Румъния.

Фабриката в Румъния ще се строи на етапи. Първият ще е с капацитет от 3 хил. автомобила годишно и ще изисква инвестиция от почти 5,6 млн. евро (над 10,9 млн. лева). Капацитетът ще бъде увеличаван с напредъка на продажбите на автомобилите L City. Според прогнозите през 2027 г. заводът в Румъния ще произведе 900 автомобила, а от следващата 2028 г. ще започне да произвежда по 3 хил. автомобила годишно.

* Обновена информация

Свързани компании:

Син Карс Индъстри АД(SIN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:20 | 06.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още