IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тревогите на инвеститорите натежават върху индексите на Wall Street*

Широкият измерител S&P 500 отписва 0,5%, а индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average - 0,6%

17:47 | 06.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на американския фондов пазар започват новата сесия в четвъртък с понижения, съобщава CNBC.

Широкият измерител S&P 500 отписва 0,5%, а индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average - 0,6%. На свой ред технологичният бенчмарк Nasdaq Composite изтрива 0,3%. И трите показателя обаче са напът да изпратят седмицата с ръстове от 5% и повече.

Енергийният сектор засега е един от най-добре представящите се с ръст от около 1,2%. При комуналните услуги има изоставане с около процент.

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се покачва и се намира на равнище от 3,822%, а тази по 30-годишните – 3,796%. От своя страна доходността по 2-годишните облигации, чувствителна на промени в паричната политика, също расте до 4,206%.

Доларовият индекс също се повишава с 0,7% до 111,88 пункта.

Wall Street започна седмицата оптимистично, като S&P 500 отчете най-голямото си двудневно рали от 2020 г. насам. Книжата се опитаха да запазят ръстовете, но не можаха и приключиха сряда на червено.

Инвеститорите продължават да наблюдават и икономическите данни с надежда за сигнали дали инфлацията ще се охлади.

По-рано в четвъртък стана ясно, че молбите за помощ при безработица са се увеличили миналата седмица повече от очакваното.

Първоначалните молби за помощи при безработица са били общо 219 хил. за седмицата, приключила на 1 октомври. Това е ръст от 29 хил. спрямо предходната седмица и над очакваните 203 хил. Актуализираните в посока надолу данни за предходния период – 190 хил., са най-ниското ниво от 23 април насам.

В четвъртък акциите на Tesla поевтиняват с 1,1%, въпреки че от Deutsche Bank ги обявиха за топ инвестиция.

На стоковите пазари цената на петрола расте, след като по-рано от ОПЕК+ обявиха, че свиват добива с 2 млн. барела на ден. Фючърсите и върху двата основни сорта прибавят по 0,3% към цената. Американският лек суров петрол се търгува за 88 долара за барел, а Брентът - за 93,64 долара за барел.

Златото на свой ред остава без промяна на равнище от 1720,7 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:05 ч. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 06.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още