IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow започва новата седмица на зелено, но не успява да повлече убедително крак*

Акциите на Apple поевтиняват с 1,6%, след като технологичната компания съобщи, че производството на iPhone временно ще бъде ограничено

17:25 | 07.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Водещите индекси на американската фондова борса започнаха новата седмица без единна посока в очакване на натоварена седмица, в която ще има междинни избори в САЩ, както и нови данни за инфлацията, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с 0,3%, докато технологичният Nasdaq Composite се свива с 0,2%. От своя страна широкият измерител S&P 500 остава без значителна промяна.

Акциите на Apple поевтиняват с 1,6%, след като технологичната компания съобщи, че производството на iPhone временно ще бъде ограничено заради коронавирусните ограничения в Китай. Акциите на Palantir поевтиняха с над 8%, след като компанията не можа да отговори на прогнозите за резултатите си.

В същото време книжата на Meta поскъпват с над 5% след публикуването на матеирал на Wall Street Journal, според който компанията може да започне съкращения още в сряда.

Междинните избори в САЩ ще определят коя партия ще контролира Конгреса и какъв ще е ефектът от посоката на бъдещите разходни политики. В момента демократите контролират Камарата на представителите и имат мнозинство в Сената.

На икономическия фронт инвеститорите очакват и данните за индекса на потребителските цени, който да даде повече информация за хода на битката с инфлацията на Федералния резерв. Данни за ускорена инфлация биха означавали за инвеститорите, че промяната на политиката на високи лихви все още е далеч.

Отделно се очакват и нови корпоративни данни в понеделник – от Activision Blizzard, Lyft и Take-Two Interactive. Сезонът на отчетите се затваря, като повечето компании в S&P 500 вече са представили резултати.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации расте до съответно 4,195% и 4,285%.

Доларовият индекс обаче се свива с 0,4% до 110,47 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола намалява с по около 0,1% и при двата водещи сорта. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент стигат цена от 98,47 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI -92,56 долара за барел.

Златото, от своя страна, поскъпва с 0,5% до 1684,2 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 16:55 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 07.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още