IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Смарт Органик" откри новата си производствена сграда в "Княжево"

Дружеството ще се откаже от външните складове, което ще му спестява около 500 хил. лева разходи годишно

21:50 | 24.11.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Смарт Органик АД
Снимка: Смарт Органик АД

Производителят и търговец на биохрани „Смарт Органик“ АД е открил новата си производствена сграда в кв. „Княжево“, съобщава компанията чрез сайта x3news.com.

Сградата се намира на терена, където е и първото производство на компанията. В нея се помещават висок склад, производствен цех, лаборатория за разработка на нови продукти и административна част.

С пускането на новите складове дружеството ще спре наемането на външни складове, което ще намали разходите му с около 500 хил. лева годишно, изчисляват от компанията.

Сградата разполага със соларен парк с пикова мощност от 330 киловата, допълва се в съобщението.

С известно забавяне върви строителството на третата база на „Смарт Органик“ в държавната индустриална зона край Божурище. В момента сградата се проектира, а очакванията са строителството, което трябваше да е започнало, да стартира догодина.

Дружеството наскоро отчете 14,4 млн. лева консолидирани приходи от продажби за третото тримесечие на годината. В сравнение с продажбите за същия период на предходната година увеличението достига 21%.

„Смарт Органик“ се листна на БФБ преди почти година. Последните сделки с акции на дружеството са на цена от малко над 14 лева на акция, което е с над 23% по-малко в сравнение с постигнатата цена на първичното публично предлагане (18,9 лева на акция).

В края на май акцията достигна най-ниската си цена досега – 13,3 лева, като оттогава се възстановява плавно. За последните 6 месеца поскъпването е малко над 8%.

Свързани компании:

Смарт Органик АД(SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 24.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още