IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на „Ай Ти Еф Груп“ ще се състои на 7 и 8 декември

Предлагането ще е в две търговски сесии, ще се счита за успешно при набрани поне 1,5 млн. лева

17:45 | 28.11.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Първичното публично предлагане на компанията за небанково финансиране „Ай Ти Еф Груп“ АД ще се състои на 7 и 8 декември, съобщават от Българската фондова борса (БФБ).

В рамките на първата търговска сесия ще бъдат предложени 466 хил. акции от предлагането на фиксирана цена от 4,3 лева. Предлагането ще продължи до изчерпване на количеството предлагани акции в рамките на аукциона.

В случай, че предложените в рамките на първата търговска сесия акции бъдат изкупени, емитентът и мениджърът „ЕЛАНА Трейдинг“ АД ще пуснат в началото на втората търговска сесия още до 234 хил. акции с емисионна цена 4,3 лева.

Точният брой акции, които ще бъдат предложени, се обявяват най-късно до края на първата търговска сесия, посочва се в съобщението.

Максималната цел на дружеството е да набере от пазара малко над 3 млн. лева. Предлагането ще се счита за успешно, ако са записани и платени не по-малко от 350 хил. акции, или бъдат набрани минимум малко над 1,5 млн. лева.

В случай, че всички акции от увеличението бъдат записани, капиталът на дружеството ще се увеличи до 3,5 млн. броя акции, като всички издадени от него акции ще бъдат допуснати за търговия на пазар BEAM.

Компанията има емисия облигации, издадени през 2019 г., в размер на 5 млн. лева със 7-годишен матуритет и 10% фиксирана годишна лихва, която се търгува на БФБ.

Свързани компании:

Ай Ти Еф Груп ЕАД - временна емисия(ITF1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 28.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още