IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Телематик“ е увеличило капитала на едно от дъщерните си дружества в Перу

Със средствата, които се равняват на около 184 хил. лева, компанията ще направи необходими инвестиции в дейността си

17:55 | 02.02.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

„Телематик Интерактив България“ АД е записало и придобило 400 хил. акции от увеличението на капитала на дъщерното си дружество TIB Consult S.A.C., съобщават от публичната компания.

Цената на акциите е 1 перуански сол всяка, като общата сума е около 184 хил. лева.

В резултат на увеличението на капитала „Телематик“ вече притежава над 99,9% от акциите на TIB.

Увеличението на капитала е извършено заради необходимост от инвестиция за развитие на дейността на дъщерната компания, вкл. и за администриране на извършваните платежни операции за организацията на дейността по онлайн залаганията в Перу.

През есента на 2022 г. „Телематик“ придоби 100% от капитала на PALMSBET CURACAO B.V.,  което е учредено в Кюрасао. То получи лиценз за извършване на операции в региона на Латинска Америка, като предлага цялата гама от продукти на „Телематик“.

Индивидуалният отчет на дружеството за последното тримесечие на 2022 г. показва, че приходите от дейността му нарастват с близо 30% на годишна база до почти 98,6 млн. лева.

Компанията отчита, че приходите от казино игри нарастват за една година с над 28%, а от спортни залагания – с почти 33%.

Активните клиенти на дружеството се увеличават с почти 69% до 83 227 души средномесечно, но средният приход на клиент се понижава с над 23% до 98 лева.

Общите разходи на компанията достигат над 73,6 млн. лева към края на 2022 г. и нарастват с повече от 36% на годишна база в сравнение с 53,4 млн. лева към края на 2021 г.

Към края на миналата година „Телематик“ реализира нетна печалба в размер на почти 22,3 млн. лева при над 20,3 млн. лева година по-рано, което представлява ръст от 9,5%.

Свързани компании:

Телематик Интерактив България АД(TIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:55 | 02.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още