IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Спиди" одобриха вливането на "Геопост България" и "Рапидо Експрес енд Лоджистикс"

КФН одобри процедурата преди малко повече от месец

14:01 | 28.04.23 г.
Снимка: Спиди АД
Снимка: Спиди АД

Акционерите на „Спиди“ АД са одобрили вливането на дъщерните дружества „Геопост България“ ЕООД и „Рапидо Експрес енд Лоджистикс“ ЕООД в компанията-майка. Протоколът от заседанието е публикуван на сайта x3news.com.

Акционерите са гласували и освобождаването на Седрик Фавр-Лорен от съвета на директорите на куриерската компания. На негово място в управителния орган на дружеството влиза Стефани Изабел Франсоаз Берлиоз.

Договорите за вливането на „Геопост България“ ЕООД и „Рапидо Експрес енд Лоджистикс“ ЕООД в „Спиди“ АД бяха подписани през март. И двете дружества се предвижда да бъдат прекратени без ликвидация и цялото им имущество да се поеме от „Спиди“, без това да променя правната форма, броя акции и устава на куриерската компания.

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри вливането на двете дъщерни дружества в „Спиди“ преди малко повече от месец.

„Спиди“ придоби „Геопост България“, заедно с „Дайнамик Парсъл Дистрибюшън“ СА-Румъния, през 2014 г. Двете дружества тогава бяха дъщерни на френската „Геопост“ и турската „Геопост Юртичи Карго Сервизи“ АС, чрез които се осъществяваше дейността ѝ в България и Румъния.

Със същата сделка се договори влизането на френската „Геопост“ като акционер в „Спиди“.

„Спиди“ АД финализира придобиването на „Рапидо експрес енд лоджистикс“ през есента на 2018 г.

В последната година акциите на дружеството поевтиняват с над 4%, а пазарната капитализация достига почти 570,8 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 28.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още