IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street започват сесията без значително движение*

При криптовалутите акциите на Coinbase поевтиняват с 13,8%, след като Комисията по ценните книжа и борсите заведе дело срещу компанията

17:54 | 06.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street започнаха редовната сесия във вторник със слаби изменения след скорошното рали на S&P 500, който стигна най-високото си равнище от девет месеца, съобщава CNBC.

Широкият измерител, както и технологичният бенчмарк Nasdaq Composite, напредва с 0,1%.

От своя страна, индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average остава без промяна.

Секторът на потребителските стоки и здравеопазването натежаха върху S&P 500, като всеки от секторите се свива с по 0,5%. От своя страна, акциите на Cisco Systems поевтиняват с 1,9%, тази на McDonald’s с 1,7%, а на UnitedHealth с 1,8%, дърпайки надолу Dow.

Книжата на Apple пък изтриха 0,4% от стойността си, след като компанията представи дългоочакваните си очила за виртуална реалност, както и нов софтуер.

При криптовалутите акциите на Coinbase поевтиняват с 13,8%, след като Комисията по ценните книжа и борсите заведе дело срещу компанията само ден след като направи същото и срещу Binance. Според регулатора Coinbase действа като нелицензиран брокер и борса.

Биткойнът поевтинява с 3% за денонощието до 25 975 долара.

Пазарите може и да избегнат резки движения, докато инвеститорите се готвят за заседанието на Федералния резерв за паричната политика следващата седмица, коментира Джеф Килбърг, главен изпълнителен директор на KKM Financial. „Наистина изглежда сякаш се намираме в модел на изчакване“, коментира той.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации расте до съответно 3,716% и 3,902%.

От своя страна, доларовият индекс също се покачва с 0,3% до 104,28 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола се свива с по 0,9% и при двата водещи сорта. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент достигат цена от 76,05 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI 71,54 долара за барел.

Златото поскъпва леко с 0,1% до 1977,71 пункта.

*Информацията е актуална към 17:35 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:55 | 06.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още