IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 и Nasdaq са в отстъпление след последната порция отчети*

Dow Jones се противопостави на тази тенденция, като нараства с 0,5%

17:55 | 20.07.23 г.
Посетители около статуята "Безстрашното момиче" пред Нюйоркската фондова борса. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg
Посетители около статуята "Безстрашното момиче" пред Нюйоркската фондова борса. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Американските борсови индекси отчитат разнопосочни движения в четвъртък, като трейдърите анализират последната порция корпоративни отчети, включително резултатите на Netflix и Tesla.

Широкият измерител S&P 500 и технологичният Nasdaq Composite спадат съответно с 0,5% и 1,3%*. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се противопостави на тази тенденция, като нараства с 0,5%. Това повишение поставя Dow на път да достигне деветдневна печеливша серия, която ще бъде най-дългата от 2017 г. насам, съобщи CNBC.

Акциите на Netflix поевтиняват с 8%, след като стрийминг гигантът публикува отчета си за второто тримесечие. Компанията отчете приходи в размер на 8,19 млрд. долара, което не отговаря на очакваните от анализаторите 8,3 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Цената на книжата на Tesla спада с 6,1%, след като главният изпълнителен директор Илон Мъск и други ръководители заявиха по време на разговор с инвеститорите за приходите, че производството на превозни средства ще се забави през третото тримесечие заради планираното разширяване на фабрики на компанията.

Johnson & Johnson обяви печалба на акция и приходи, които надхвърлиха очакванията на анализаторите. Компанията също така повиши прогнозата си за цялата година. В резултат на това акциите поскъпват с повече от 5%.

Данните на FactSet показват, че 74% от компаниите от състава на S&P 500, които са отчели печалби до момента, са надхвърлили очакванията. Силните корпоративни печалби създават оптимизъм за меко приземяване на икономиката.

В сряда индексите записаха положителна сесия, като Dow отбеляза осемдневна печеливша серия, най-дългата от септември 2019 г. насам.

"Въпреки че броят на анализаторите, които очакват мечи пазар, със сигурност е изтънял предвид впечатляващата серия на пазара, остава твърд контингент, който разглежда последните тенденции като нищо повече от рали на мечи пазар", коментира анализаторът на BMO Capital Markets Брайън Белски. "За съжаление на тези хора, историята не изглежда да е на тяхна страна."

*Данните са актуални към 17:34 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 20.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още