IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата: „Спиди“ АД

Акциите на дружеството поскъпват най-силно за седмицата от книжата, включени в индекса BGBX40

09:11 | 15.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

„Спиди“ АД е акция на седмицата на Investor.bg.

Акциите на дружеството поскъпват най-силно за седмицата от акциите, включени в индекса BGBX40 – индексът на 40-те най-ликвидни компании на БФБ-София.

За седмицата акциите на „Спиди“ добавят 4,8% при сключени 5 сделки за 108 лота и оборот от малко над 14,1 хил. лева. Цената на акциите на куриерската компания достига 131 лева за брой акция.

„Спиди“ отчете ръст на приходите и печалбата за полугодието благодарение на вътрешния пазар и пазарите в Гърция и Румъния.

Консолидираните приходи на компанията за периода януари-юни достигат 223,65 млн. лева при почти 180,6 млн. лева година по-рано, което е с близо 24% повече на годишна база.

Разходите на консолидирана основа за отчетния период достигат 202,9 млн. лева при 161,9 млн. лева година по-рано, или се увеличават с над 25% на годишна база. Най-отчетлив е ръстът на разходите за подизпълнители и персонал заради повечето обработени пратки и увеличението на възнагражденията.

Дружеството отчете консолидирана нетна печалба в размер на 18,3 млн. лева към края на юни при 16,4 млн. лева година по-рано, или с 11,6% повече на годишна база.

В последната година акциите на компанията поскъпват с 33,5%, а пазарната капитализация е в размер на близо 704,5 млн. лева. Дружеството е на трето място в индекса BGBX40 по пазарна капитализация, изпреварено само от „Шелли груп“ и „Софарма“.

Материалът не представлява препоръка за вземането на инвестиционно решение!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 15.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още