IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Син Карс" подписа с ББР договор за револвираща кредитна линия за 3,9 млн. лева

Срокът за погасяване е 12-месечен считано от 26 октомври 2024 г. Има и три опции за удължаване до 26 октомври 2027 г.

22:11 | 30.10.23 г.
Снимка: Pexels
Снимка: Pexels

Производителят на електромобили „Син Карс Индъстри“ АД е подписал договор с “Българска банка за развитие” ЕАД за револвираща кредитна линия за оборотни средства.

Договорът е сключен на 26 октомври, след решение на съвета на директорите за вземането на кредитната линия, посочва се в съобщение на компанията, публикувано чрез БФБ-София.

Стойността е до 3,9 млн. лева.

Срокът за погасяване е 12-месечен, считано от 26 октомври 2024 г. Има и три опции за удължаване до 26 октомври 2027 г.

Кредитът е изцяло целеви за осигуряване на оборотни средства за основната дейност на дружеството – производството на електромобилите L City, допълва се в съобщението.

В края на миналата година „Син Карс Индъстри“ не успя да увеличи капитала си, за да довърши базата в Русе и да започне да строи базата си в Румъния, която обяви преди да стартира процедура по увеличение на капитала.

Компанията се преструктурира, за да се опита да се листне на борсата в Амстердам догодина.

През май дружеството обяви, че има поръчки за още 4 автомобила L City. До края на годината дружеството трябва да достави още 6 автомобила от общо 10, които бяха поръчани през 2022 г.

В последния публикуван отчет – за полугодието на 2023 г., „Син Карс Индъстри“ отчете увеличаване на продажбите заради продадените първи 4 автомобила от групата на десетте. Компанията свива и загубата за същия период в сравнение с миналогодишния, но декларира, че към този момент не разполага с достатъчно средства, за да ускори производството.

В последната година акциите на дружеството поевтиняват с близо 47%, а пазарната капитализация е над 12,3 млн. лева.

Свързани компании:

Син Карс Индъстри АД(SIN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 30.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още