IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Прайм Пропърти БГ“ увеличава офертата за обратно изкупуване на акции до 0,81 лева

Дружеството внесе коригирано търгово предложение

18:11 | 03.11.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ увеличава до 0,81 лева офертата за обратно изкупуване на собствени акции във връзка с делистването на компанията от БФБ-София и преобразуването ѝ в обикновено акционерно дружество.

Това се вижда от коригираното търгово предложение, което дружеството е публикувало чрез сайта x3news.com.

Предишната цена беше за 0,68 лева, т.е офертата е повишена с 13 стотинки (19%).

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде временна забрана за предложението на „Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ за обратно изкупуване от акционерите на дружеството на собствени акции в края на октомври заради установени технически грешки в самото предложение и несъгласие с методите за оценка за определяне на цената.

Предстои КФН да се произнесе по новото предложение.

Акционерите на „Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ вече гласуваха в началото на октомври отказ от лиценза за АДСИЦ, преобразуване в обикновено АД и делистване на акциите от търговия на БФБ-София.

Това е втори опит за делистване на дружеството от борсата. През 2020 г. акционерите бяха решили да ликвидират дружеството след изтичането на срока му. Впоследствие обаче, след няколко рокади в основните акционери, те се отказаха от ликвидацията и удължиха срока на дружеството.

В последната година „Победа“ АД увеличи дела си в „Прайм Пропърти БГ“ до над 78%. Заедно с фирмата на Сава Чоролеев „Ес Ви Ес“ АД „Победа“ контролира 99,98% от акциите, след като през миналата година осъществи търгово предложение към миноритарните акционери.

Дружеството публикува наскоро индивидуалния си отчет за третото тримесечие. Индивидуалните отчетени приходи за периода са в размер на 1,6 млн. лева при 4,1 млн. лева година по-рано. Компанията реализира индивидуална загуба за 317 хил. лева при 1,26 млн. лева по същото време на миналата година.

„Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ концентрира имотите си в района на Бургас. В София компанията притежава терени в района на Централна гара, в „Манастирски ливади“ и в района на Южния парк.

Дружеството, което е първият АДСИЦ в България, е декапитализирано и се търгува на алтернативен пазар на БФБ. Мажоритарният акционер – „Победа“ АД, контролира 99,98% от акциите заедно с „Ес Ви Ес“ АД.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 03.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още