IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Телематик" ще изплати по 0,4 лв. брутен дивидент на акция от неразпределената печалба

Съветът на директорите на дружеството е свикал извънредно общо събрание на акционерите на 19 декември 2023 г.

11:15 | 14.11.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Телематик Интерактив България“ АД, компанията зад хазартния бранд Palms Bet, ще изплати на акционерите дивидент от натрупаната неразпределена печалба.

Съветът на директорите на дружеството е свикал извънредно общо събрание на акционерите на 19 декември 2023 г., вижда се от уведомление с дневния ред, публикувано чрез БФБ-София.

Предвижда се изплащането на сума в брутен размер 5 184 007,2 лева, или по 0,4 лева на акция, става ясно от документа.

Дружеството ще изплати на акционерите rласувания дивидент наведнъж или на траншове в рамките на до 60 дни от провеждането на общото събрание на акционерите, при условия и ред съгласно предложението на съвета на директорите, посочва се в уведомлението.

„Телематик Интерактив България“ разпредели тази година бруто по 1 лева на акция дивидент от печалбата за 2022 г. Общата сума, която дружеството разпредели на акционерите, възлезе на близо 13 млн. лева.

Наскоро компанията обяви, че е увеличила капитала на дъщерното си дружество Palmsbet Curacao B.V., чрез което осъществява дейност в Перу – един от ключовите пазари на компанията, който е в процес на разработване.

Предстои „Телематик“ да публикува консолидирания си отчет за деветмесечието. Индивидуалният отчет показва над 17% ръст на приходите от дейността до 82,4 млн. лева към края на септември в сравнение със 70,2 млн. лева към края на септември 2022 г.

Заради ръста на разходите обаче печалбата остава почти без промяна на ниво от 17,49 млн. лева при 17,365 млн. лева година по-рано. Основен двигател на разходите са разходите за маркетинг, за таксите по закона за хазарта и за персонал.

Акциите на „Телематик Интерактив България“ поевтиняват с близо 3% в последната година, а пазарната капитализация на дружеството възлиза на над 182,7 млн. лева.

Свързани компании:

Телематик Интерактив България АД(TIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 14.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още