IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones записа седми пореден рекорд преди решението на Фед за лихвите

S&P 500 остана почти без промяна във вторник, а Nasdaq отбеляза спад

23:57 | 30.01.24 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Широкият измерител S&P 500 завърши сесията във вторник почти без промяна, докато Wall Street очаква решението на Федералния резерв за лихвите, предава CNBC.

Бенчмаркът се понижи с 0,06% до ниво от 4924,97 пункта. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави 133,86 пункта и завърши деня на равнище от 38 467,31 пункта, като отбеляза седмо поредно рекордно затваряне тази година.

Технологичният показател Nasdaq Composite отписа 0,76% до равнище от 15 509,90 пункта.

Трейдърите ще наблюдават новото решение на Федералната комисия за отворения пазар за лихвите след края на заседанието ѝ в сряда. Пазарите оценяват на 97% вероятността централната банка да остави лихвите си непроменени, сочи инструментът CME FedWatch, затова инвеститорите ще следят по-скоро за промяна в заявленията за политиката.

Книжата на General Motors поскъпнаха с близо 8%, след като автомобилната компания обяви по-добри от очакванията резултати. Цената на акциите на компанията за киберсигурност F5 нарасна с малко под 1%, след като тя обяви по-добър от очакванията финансов отчет. Книжата на производителя на електроника Sanmina прибавиха над 28% към стойността си след силна печалба на акция и указания за сегашното тримесечие.

На другия полюс цената на акциите на производителя на домакински уреди Whirlpool се понижи с 6,6%, след като тя обяви по-слаби от очакванията прогнози за цялата година. Книжата на JetBlue поевтиняха с 4,7%, след като авиокомпанията прогнозира малък до нулев ръст на приходите през 2024 г. ръст на разходите за налична седалка, изключващи горивото.

Малко след края на борсовата търговия Microsoft и Alphabet трябва да обявят резултатите си за четвъртото тримесечие.

До момента 144 компании са обявили резултатите си за четвъртото тримесечие от началото на сезона на отчетите, или около 29% от включените в S&P 500. Около 79 на сто от тях са публикували резултати, които са надминали очакванията на Wall Street, спрямо средно 76 на сто през последните четири тримесечия.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до съответно 4,036% и 4,251%.

На валутните пазари доларовият индекс, който следи представянето на щатските пари спрямо кошница от други шест основни валути, отбеляза спад от 0,19% до 103,41 пункта. Еврото се търгува на ниво от 1,084 долара, а паундът се разменя за 1,269 долара. Спрямо йената щатските пари поевтиняха до 147,57 йени за долар.

На стоковите пазари цената на петрола се повиши, след като Международният валутен фонд подобри прогнозата си за ръста на световната икономика за годината, а пазарът очаква да види как ще реагират САЩ на кървавото нападение с дрон срещу силите им в Близкия изток.

Контрактите върху американския лек суров петрол WTI с доставка за март прибавиха 1,04 долара до 77,82 долара за барел. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент с доставка за март също отбелязаха ръст от 47 цента до 82,87 долара за барел. WTI и Брент са нагоре съответно с 8,6% и 7,5% от началото на годината.

Американските фючърси върху златото поскъпнаха с 0,5% до 2054,40 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 31.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още