IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ допуска до търговия правата за увеличение на капитала на „Доверие Обединен Холдинг“

Издадени са 21 499 855 броя права

18:16 | 09.02.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

БФБ допуска до търговия правата за увеличение на капитала на „Доверие Обединен Холдинг“ АД, става ясно от сайта на БФБ-София. Те могат да се търгуват от 16 до 29 февруари.

Издадени са 21 499 855 броя права. Индикативната референтна цена за първата търговска сесия е 0,01 лв.

На 2 февруари „Доверие Обединен Холдинг“ започна процедурата по първично публично предлагане на конвертируемите си облигации. Право да участват в процедурата имат лицата, придобили акции на „Доверие Обединен Холдинг“ най-късно към днешна дата.

Срещу всяка акция се издава 1 право, като със 107,499 права се записва 1 облигация. Крайната дата за прехвърляне на правата е 5 март 2024 г. На 7 март се предвижда да се проведе аукционът за правата, срещу които не са записани облигации. Крайният срок за записване на облигации от емисията е 26 март, като до 2 април се очаква записаните облигации да са регистрирани по сметки на инвеститорите в Централния депозитар.   

Емисията конвертируеми облигации на „Доверие Обединен Холдинг“ е в размер до 200 000 броя с номинална и емисионна стойност от 100 лева всяка.

Лихвеният процент е плаващ и се определя от 6-месечния EURIBOR, увеличен с надбавка от 2% годишно, но общо не по-малко от 2% и не повече от 6% годишно. Лихвата се предвижда да се изплаща на 6 месеца.

Матуритетът на облигациите е 5 години, считано от датата на издаване на емисията.

На падежа на облигациите всеки облигационер ще има право вместо изплащане на притежаваните от него облигации да ги замени за такъв брой акции, отговарящи на актуалното към момента на замяната конверсионно съотношение. Една облигация ще може да се конвертира в 10 акции, като конверсионното съотношение и конверсионната цена могат да бъдат актуализирани при условията, описани в проспекта.

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 09.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още