IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първичното публично предлагане на „Болерон“ ще се състои на 15 февруари

Набраните средства дружеството ще инвестира в разширяване в България, Румъния и Гърция

14:22 | 12.02.24 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg
Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

На 15 февруари ще се състои първичното публично предлагане (IPO) на компанията за онлайн продажба на застраховки „Болерон“ АД.

Във връзка с провеждането на аукциона е регистрирана временна емисия акции на дружеството с борсов код BLR1, съобщават от Българската фондова борса (БФБ).

Pre-trade фазата на аукциона ще се състои от 9:30 до 11 ч. По време на pre-trade фазата могат да се въвеждат, модифицират и да се оттеглят поръчки „купува”, посочват от БФБ.

Call фазата ще е от 11 до 14 ч., като тогава няма да се визуализира информация за индикативна цена, изпълним обем и излишък. Могат да се въвеждат, модифицират и да се оттеглят поръчки „купува”.

Freeze фазата започва в 14 ч., като всички поръчки, които са извън ценовия диапазон от 3,32 лв. до 9,95 лв., ще бъдат служебно изтрити от борсата.

При фазата за определяне на цената всички сключени сделки ще бъдат с еднаква цена, която съгласно условията на първично публично предлагане в документа за допускане на емитента е в ценовия диапазон от 3,32 лв. до 9,95 лв.

Съветник по емисията е ИП „София Интернешънъл Секюритиз“ АД.

„Болерон“ е софтуерна платформа за продажба на застраховки на 11 застрахователни компании (имуществена застраховка, здравна застраховка за болничен престой в България и за лечение в чужбина, планинска застраховка, застраховка за екстремни спортове, застраховка „Живот“ с покритие до 800 хил. лева, застраховка за пътуване в чужбина, „Автокаско“, „Гражданска отговорност“).

Компанията работи директно с клиенти, както и с телекоми на принципа на споделяне на печалбата. Вече е започнала съвместната работа с „Виваком“ в България. В момента се водят преговори с компании в Гърция и Румъния.

Дружеството ще търси около 4 млн. евро от пазар beam на БФБ, които ще инвестира в разширяване в България, Румъния и Гърция.

Дружеството засега работи на загуба – за 2023 г. тя се очаква да е малко над 1,1 млн. лева, за 2022 г. е 937 хил. лева, а за 2021 г. е 437 хил. лева, заради инвестициите в платформата и разширяването на дейността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:22 | 12.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още