IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарите в Азия не намериха обща посока в очакване на данните за инфлацията в САЩ

Китайският референтен индекс CSI 300 поведе ръстовете в региона

12:33 | 29.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Основните индекси в Азиатско-Тихоокеанския регион не успяха да намерят единна посока по време на сесията в четвъртък, докато инвеститорите очакват данните за инфлацията в САЩ, за да получат повече насоки кога Фед ще обърне курса на паричната си политика, пише CNBC.

Докладът за ценовия индекс на личните потребителски разходи в САЩ – предпочитан от Фед измерител на инфлацията, трябва да бъде публикуван по-късно през деня.

Хонконгският бенчмарк Hang Seng напредна с 0,5%, а китайският референтен индекс CSI 300 регистрира ръст от 1,9% до 3516,08 пункта ден преди да бъде публикуван отчетът за индекса на мениджърите по поръчките във фабричния сектор в Китай.

Властите в Хонконг заявиха в сряда, че ще премахнат мерките за затягане на пазара на имоти и прогнозираха, че икономическият растеж през 2024 г. ще бъде в диапазона от 2,5% до 3,5%.

Отделно Walt Disney и индийският конгломерат Reliance заявиха, че ще слеят бизнесите си в Индия. Общото дружество ще бъде на стойност близо 8,5 млрд долара.

Таблица: CNBC Таблица: CNBC

Японският индекс Nikkei 225 се понижи с 0,1% до 39 166,19 пункта, докато Topix остана без промяна на ниво от 2675,73. Пазарите оцениха и коментарите на Хаджиме Таката от Управителния съвет на Японската централна банка, който заяви, че аргументите за прекратяване на политиката на отрицателни лихви в страната стават все по-силни.

На пазара в Южна Корея Kospi записа спад от 0,4%, а индексът Kosdaq с по-малка капитализация се повиши с 0,14%.

Австралийският S&P/ASX 200 напредна с 0,5% до 7698,70 пункта.

Инвеститорите в региона разгледаха и данните за продажбите на дребно в Австралия, които отчетоха ръст от 1,1% през януари след спад на продажбите от 2,1% през декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:33 | 29.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още