IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтинява заради нарастващите запаси в САЩ*

Запасите от суров петрол в САЩ са се увеличили с 509 хил. през седмицата до 3 май

09:25 | 08.05.24 г. 1
Снимка: Lisa Marie David/Bloomberg
Снимка: Lisa Marie David/Bloomberg

Цените на петрола се понижиха в сряда сутрин, тъй като нови данни показаха нарастване на запасите от суров петрол и горива в САЩ, което е признак за слабо търсене, предаде Ройтерс.

Фючърсите върху сорта Брент поевтиняха с 30 цента, или 0,36%, до 82,86 долара за барел. Фючърсите върху американския суров петрол West Texas Intermediate поевтиняха с 25 цента, или 0,32%, до 78,13 долара за барел.

Цените и на двата бенчмарка се понижиха незначително в предходната борсова сесия заради признаците за свитото предлагане и по-слабото търсене на „черно злато“ в световен мащаб според прогнозния доклад на Администрацията за енергийна информация (EIA) във вторник.

Запасите от суров петрол в САЩ са се увеличили с 509 хил. барела през седмицата, приключила на 3 май, съобщиха пазарни източници, позовавайки се на данни на Американския петролен институт. Според тях запасите от бензин и дестилатни горива също са нараснали.

Официалните данни на американското правителство за запасите ще бъдат публикувани по-късно днес. Анализаторите, анкетирани от Ройтерс, очакват запасите от суров петрол в САЩ да са намалели с около 1,1 млн. барела през миналата седмица.

Очакванията за съкращаване на доставките от страна на Организацията на страните износителки на петрол и асоциираните страни (ОПЕК+) преди срещата на страните членки на 1 юни също натежават върху пазарите.

Междувременно надеждите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа продължават да оказват натиск върху цените на петрола през последните сесии, като според някои анализатори рисковата премия за петрола е намаляла успоредно с това.

Данните са актуални към 9.00 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 08.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
gegod74463
преди 1 седмица
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още