IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow записа най-дългата си положителна серия от декември насам

Акциите на Uber поевтиняха с 8,7 на сто, след като компанията за споделено пътуване отчете загуба и по-слаби от очакваното приходи

23:16 | 08.05.24 г. 4
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси приключиха сесията без единна посока, въпреки че Dow Jones записа най-дългата си положителна серия от декември насам, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна с 0,44% до 39 055,53 пункта. Индексът записа шеста поредна сесия на растеж – най-дългата подобна серия от последния месец на 2023 г.

Широкият измерител S&P 500 остана непроменен спрямо предходната сесия на ниво от 5187,67 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се понижи с 0,18 на сто до 16 302,76 пункта.

Акциите на Uber поевтиняха с 8,7 на сто, след като компанията за споделено пътуване отчете загуба и по-слаби от очакваното приходи.

Цената на книжата на Intel се понижи с над 2,5%, тъй като производителя на чипове понижи насоките си за второто тримесечие по отношение на приходите.

Акциите на Tesla изтриха близо 2% от стойността си, след като Ройтерс съобщи, че американски прокурори разследват дали производителя на електромобили не е извършил измама относно системата Autopilot.

Трейдърите реагираха и на коментарите на управителя на Федералния резерв в Бостън Сюзън Колинс, която заяви, че лихвите вероятно ще трябва да се задържат на сегашните си рекордно високи нива за по-дълго време, отколкото се смяташе доскоро, за да се притисне търсенето и да се намали ценовия натиск.

„Неотдавнашните възходящи изненади за активността и инфлацията предполагат необходимост от поддържане на политиката на сегашното ѝ ниво, докато не постигнем по-голяма увереност, че инфлацията се движи устойчиво към 2%“, посочва Колинс. „Последните данни ме карат да вярвам, че това ще отнеме повече време, отколкото се смяташе досега“.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се повиши съответно до 4,498% и 4,643 на сто.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, напредна с 0,14 на сто до 105,56 пункта. Еврото се разменяше срещу 1,074 долара, докато японската валута се търгуваше при 155,62 йени за долар.

На петролните пазари цената на сорт Брент се повиши с 0,71 на сто до 83,75 долара за барел, докато тази на американския лек петрол WTI отчете ръст от малко над 1% до 79,19 долара за барел.

Цената на златото се понижи с 0,1 на сто до 2322,80 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 09.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
jahava7720
преди 1 седмица
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още