IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„София комерс – Заложни къщи“ ще разпредели дивидент по 0,08 лева бруто на акция

В последната година акциите на дружеството поскъпват с над 33%

12:04 | 15.05.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„София комерс – Заложни къщи“ АД ще разпредели на акционерите по 0,08 лева брутен дивидент на акция от печалбата за 2023 г.

Общата сума, която компанията ще изплати на инвеститорите, е в размер на малко под 715 хил. лева, става ясно от поканата за редовното общо събрание на акционерите, свикано на 21 юни. Материалите са публикувани на сайта x3news.com.

Дружеството ще изплати на акционерите гласувания дивидент в рамките на до 60 дни от провеждането на общото събрание при условия и ред съгласно предложението на съвета на директорите.

От останалата част от печалбата за миналата година 389 022,37 лева, или една десета, се предвижда да се отнесе за попълване на фонд „Резервен“ на дружеството. Остатъкът ще се отнесе като неразпределена печалба, посочва се в документите.

Акционерите на „София комерс – Заложни къщи“ ще гласуват обичайните точки на редовното общо събрание – финансовият отчет и докладите на ръководството и на одита, както и ще преизберат членовете на одитния комитет за нов 5-годишен мандат.

В последната година акциите на „София комерс – Заложни къщи“ поскъпват с над 33%, а пазарната капитализация на дружеството достига над 33,6 млн. лева.

Свързани компании:

София Комерс - Заложни къщи АД - Обикновени акции(SCOM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 15.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още