IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последната емисия облигации на БАКБ бе одобрена от австрийския регулатор

Книжата ще бъдат заявени за допускане до търговия на Официалния пазар на Виенската фондова борса

10:02 | 11.06.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Органът за финансовите пазари на Австрия е одобрил проспект за допускане до търговия на фондовата борса във Виена на последната емисия облигации, издадени от „Българо-американска кредитна банка“ АД.

Емисията е от необезпечени, подчинени облигации, структурирани да отговарят на изискванията за капитал от втори ред, за 15 млн. евро, съобщават от банката чрез БФБ-София.

Облигациите са 150 броя с номинал и емисионна стойност от 100 хил. евро всяка. Те са емитирани на 3 юни 2024 г., а падежът им е на 3 юни 2034 г.

Лихвата е фиксирана и е в размер на 8% годишно, считано от датата на издаване, за целия период на емисията. Лихва ще се плаща веднъж годишно.

Изплащането на главницата на облигациите се предвижда да се извърши еднократно, в евро, на датата на падежа на емисията, или 3 юни 2034 г.

Емисията е в процес по заявяване на допускане до търговия на Официалния пазар на Виенската фондова борса. Допълнително БАКБ има право да заяви облигациите за допускане до търговия на сегмента за облигации на борсата във Виена.

Облигациите са продадени в процедура, за което не е необходимо публикуване на проспект, и по реда на разпоредба от Търговския закон. Купувачите са ограничен брой лица – под 150, предварително определен кръг инвеститори.

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 20.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още