IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BNY Mellon с лекота надви прогнозите на Wall Street за печалбата си

Нетните приходи от лихви на BNY за тримесечието са скочили с 33% до 1,1 млрд. долара

16:04 | 18.07.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Американският кредитор Bank of New York Mellon надви прогнозите на Wall Street за печалбата за второто тримесечие във вторник, след като агресивният цикъл на затягане на основните лихви от Федералния резерв на САЩ увеличи постъпленията, които банките получават като лихвени плащания по заемите, съобщава Ройтерс.

По-високите лихви помогнаха на няколко големи щатски банки да постигнат по-висока печалба за тримесечието и сигнализираха устойчива икономика, но спад в разходите на потребителите и затягането на кредитните условия замъгляват перспективите пред сектора.

Нетните приходи от лихви на BNY за тримесечието са скочили с 33% до 1,1 млрд. долара спрямо 824 млн. долара година по-рано.

На коригирана база банката отчете печалба от 1,38 долара на акция, с което лесно надви оценката на анализаторите за 1,22 долара на акция, показват данни на Refinitiv.

Положителните резултати следват бурно първо тримесечие, през което глобални банкови сътресения, предизвикани от срива на три средно големи американски банки, накараха паникьосаните потребители да изтеглят милиарди от депозитите си.

Оттогава насам настроенията се подобряват, а отливът на депозити намалява, което доведе до ръст от 16,4% на индекса S&P 500 Banks спрямо дъното от март.

Средният дневен баланс на депозитите на BNY възлиза на 277,2 млрд. долара на последователна основа, което обаче е с 10,8% по-малко на годишна база.

BNY е заделила 5 млн. долара за провизии в случай на загуби спрямо 47 млн. долара година по-рано.

Активите под попечителство или управление в банката са се увеличили през периода до 46,9 трлн. долара на годишна база в резултат на по-високите нива на капиталовия пазар в края на тримесечие и наплива от клиенти.

Общите приходи са се повишили с 5% до 4,45 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:04 | 18.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още