IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mastercard възнаграждава, че хапваме при малките кулинарни търговци на България

Покупките на храна и напитки на 1-во число всеки месец с карта в заведение получават 10% кешбек по случай новия Mastercard Ден

17:14 | 25.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Mastercard
Снимка: Mastercard

Mastercard стартира промоционална национална кампания Mastercard Ден в България. Компанията ще възнаграждава картодържателите за покупки, направени всеки първи ден от месеца в най-големия потребителски сегмент – ресторанти, барове, нощни клубове, кафенета, сладкарници и доставки на храна за вкъщи.

От 1 февруари 2024 г. до края на годината всички издадени в България дебитни, кредитни и бизнес карти Mastercard, които се регистрират за участие https://www.priceless.com/den, ще получават автоматично 10% кешбек*, максимум до 50 лева на карта на месец. Така всеки има възможност да започне месеца зареден с любимия си вкус и в добро настроение.

Малкият бизнес в сегмента на ресторантьорството и нощните клубове в България се развива бурно в посока на иновативни и гъвкави решения за онлайн поръчки и дигитални плащания след пандемията. Кулинарният и виненият сектор се представлява предимно от семейни малки и средни предприятия (МСП) и според проучването на Mastercard за МСП от 2023 г. 90% от семейните бизнеси в страната заявяват, че са много или средно готови да оперират в цифровата икономика.

Проучването разкрива също, че 69% от семейните бизнеси очакват да растат през следващата година, а 40% от тях заявяват, че цифрови плащания от 2020 г. насам се увеличават постоянно. Това се дължи до голяма степен и на усилията на Mastercard и партньори за технологично подпомагане на сектора.

В продължение на над седем години вече Mastercard инвестира в развитието на малки ПОС терминали, интеграция на решения за плащания с телефон, превръщането на смартфона в ПОС терминал (Tap-on-Phone решения) и безопасна електронна онлайн търговия.

Mastercard също така подкрепя всички големи кулинарни и винени събития, включително градски фестивали, базари и ХоРеКа конкурси, което е осигурило възможност на над 500 малки търговци и производители да увеличат оборота и видимостта си, местните кулинарни вкусове и умения да бъдат сухранени, а потребителите да получат най-бързото и по-удобно преживяване.

За повече информация относно начина на участие, моля посетете и се регистрирайте на https://www.priceless.com/den.

*Кешбекът се изплаща до две седмици след осъщественото плащане и по регистрираната за участие сметка.

Последна актуализация: 13:06 | 29.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още