IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Криптофондовете слагат край на 6-седмична серия на приток на средства

Инвестиционните продукти, базирани на биткойна конткретно, записват отлив от 21 млн. долара

11:47 | 16.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

17 млн. долара са изтекли от криптофондовете през седемте дни до 12 август. Това слага край на серия от шест поредни седмици на приток на средства, показват данни на CoinShares, цитирани от CoinDesk.

Инвестиционните продукти, базирани на биткойна конкретно, записват отлив от 21 млн. долара. В същото време при късите биткойн позиции, които залагат на спад на цената за най-голямата по пазарна капитализация криптовалута, има отлив от 2,6 млн. долара. Седмичните потоци на средства по криптоактиви (в милиони долари). Графика: CoinShares/CoinDesk Седмичните потоци на средства по криптоактиви (в милиони долари). Графика: CoinShares/CoinDesk

За алтернативните монети изтичането на средства е едва 100 хил. долара за етер и трон и 200 хил. долара за кардано и рипъл.

„Трудно е разпознаем дали това е значима промяна в настроенията, като се има предвид малкият размер, въпреки че малък отлив на капитал се забелязва при широк набор от доставчици“, коментира инвестиционният стратег на CoinShares Джейм Бътърфил. По думите му представянето също така е и в момент на занижени обеми на търговия и възстановяване на цените, което предполага, че има елемент на известно прибиране на печалба.

Отливът на средства е разпределен по региони така: от Канада са изтекли общо 26 млн. долара, а от САЩ - 10 млн. Австралия, Бразилия и Швейцария отчитат по около 1 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още