IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Celsius обмисля предложения за свеж капитал

В момента компанията разглежда различни финансови предложения с „разнообразна форма и размер“, посочи неин адвокат

09:11 | 17.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Фалиралият криптокредитор Celsius Network е получил редица оферти за свеж капитал в усилията си за преструктуриране, съобщи адвокат на фирмата, цитиран от Bloomberg.

В момента тя разглежда различни финансови предложения с „разнообразна форма и размер“, посочи Джошуа Сусберг от кантората Kirkland & Ellis от името на Celsius по време на изслушване във вторник. Очакват се още няколко оферти, допълни той, без да предоставя подробности за съществуващите.

Celsius се нуждае от допълнителни средства, ако иска да реструктурира или продаде бизнеса си и да избегне ликвидация. Компанията прогнозира около 66,4 млн. долара ликвидност за август и очаква балансът да е отрицателен през октомври, става ясно от съдебни документи.

Очаква се следващата седмица Celsius да проведе среща с комисията на необезпечените кредитори и работи за придвижване по пътя напред, съобщи компанията в Twitter, допълвайки, че следващото изслушване предстои да се проведе на 1 септември.

Повечето големи компании в САЩ получават заеми по време на процедурата по фалит по Глава 11 в рамките на американското законодателство, за да подпомогнат операциите си, докато работят по планове за изплащане на задълженията към кредиторите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още