IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва новата сесия с вяли понижения*

На стоковите пазари фючърсите върху петрола осезаемо поевтиняват - с по около 4,5% за двата водещи сорта

17:42 | 30.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите борсови индекси на Wall Street започват редовната сесия във вторник без значителни изменения след разпродажбите в понеделник, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтрива едва пет пункта. От своя страна, широкият измерител S&P 500 се понижава с 0,1%, а при технологичния Nasdaq Composite няма изменение.

Движенията са факт на фона на поевтиняване при петрола. На стоковите пазари фючърсите върху международния бенчмарк Брент се търгуват със спад на цената от 4,6% до 100,22 долара за барел, а тези на американския лек суров петрол - с 4,4% до 92,77 долара за барел. Фючърсите върху природния газ също са на червено.

Това се отрази и на водещите компании в сектора. Акциите на Exxon поевтиняват с 3,5%, тези на Chevron с 2,6%, а на Occidental с 4,7%.

Златото на свой ред също изтрива от цената си 0,5% до 1741,8 долара за тройунция.

В понеделник Wall Street записа втори пореден ден на спадове: Dow изтри 184 пункта, S&P 500 - 0,67%, а Nasdaq Composite се сви с 1,02%.

Пазарът заличава част от летните си ръстове след последните коментари на представители на Федералния резерв на САЩ, от които стана ясно, че централната банка ще продължи с политиката на лихвени увеличения, дори и това да стане причина за икономически неволи.

„Инвеститорите свикват с идеята, че Фед е сериозен за ограничаването на инфлацията, дори и последните данни да намекват, че инфлацията започва да отслабва“, посочва Род фон Липси, управляващ директор на UBS Private Wealth Management.

Във вторник инвеститорите очакват няколко новини за състоянието на икономиката, включително данните за потребителското доверие за август и новооткритите работни места за юли.

При индивидуалните акции тези на Best Buy се отличават с ръст от 6,5% след положителен отчет. Търговецът на дребно съобщи, че приходите и печалбата за тримесечието са се оказали над очакванията на анализаторите. Best Buy отчете 1,54 долара печалба на акция при приходи от 10,24 млрд. долара. Анализатори, анкетирани от Refinitiv, очакваха 1,27 долара за акция при приходи от 10,24 млрд. долара. Компанията също така потвърди и насоките си за цялата година.

Доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа намалява. Тя е съответно 3,088% и 3,219%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница от конкурентни валути, се свива с 0,1% до 108,68 пункта.

*Информацията е актуална към 17 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още