IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на биткойна си поема глътка въздух, но остава под 16,5 хил. долара

Засега биткойнът до голяма степен пренебрегва фалита на BlockFi, съобщен в понеделник

12:36 | 29.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Цената на биткойна и другите водещи криптовалути отново е на зелено въпреки продължаващите тревоги за последиците от кризата с FTX.

Най-голямата дигитална монета по пазарна капитализация поскъпва с 1,6% за последното денонощие до 16 486 долара минути след 11 ч. Етерът пък прибавя 3,6% до 1214 долара. Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinDesk Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinDesk

Цената на рипъла напредва с 2,4%, а тази на доуджкойна със 7,9%.

Засега биткойнът до голяма степен пренебрегва фалита на BlockFi, съобщен в понеделник. Случващото се с компанията е поредното последствие от срива на криптогиганта FTX и неговия собственик Сам Банкман-Фрийд.

Криптосветът обаче продължава притеснено да следи за нови жертви, като погледите сега са насочени върху брокера Genesis.

„Кредитната зараза далеч не е свършила“, коментира Цъцъ Лу, основател на консултантската компаия Venn Link Partners. Все още има „много слаба видимост във втория и третия слой на риска при контрагентите, що се отнася до това кой на какво е изложен“, коментира Лу.

По-рано през деня криптоборсата Bitfront, подкрепена от японския гигант в социалните мрежи Line Corp., обяви, че приключва дейност, но подчерта, че причината не е сривът на FTX. От изявлението на компанията става ясно още, че ще се фокусира върху своята LINE блокчейн екосистема и токена LINK.

Bitfront има шест монети и 13 търговски двойки (активи, които могат да бъдат търгувани един за друг – бел. ред.), както и търгувани обеми за 24 часа за 94 млн. долара, по данни на CoinGecko. Това обаче е малка частица от общо търгуваните обеми в крептосектора от почти 57 млрд. долара за същия период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 29.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още