IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coinbase: Масовото приемане на криптовалутите зависи от регулациите

2023 г. за нас може да е истинска повратна точка по отношение на политиките, смята Том Дъф Гордън, вицепрезидент по международни политики

11:29 | 17.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Последната порция ръстове при криптовалутите е лъч на надежда за индустрията, но трайното им присъствие ще зависи от ясните регулаторни рамки. На това мнение е Том Дъф Гордън, вицепрезидент по международни политики на Coinbase.

От Световния икономически форум в Давос Гордън коментира пред CoinDesk, че криптовалутите имат потенциала да достигнат масово приемане, но това ще зависи от регулациите, които след това на свой ред да „генерират увереност“ за инвеститорите на дребно.

„2023 г. за нас може да е истинска повратна точка по отношение на политиките, като регулаторна рамка може да е едно от тези неща, които помагат за ускорение на катализиращата страна на криптоспада“, коментира Гордън.

Приемането на криптовалутите в по-широк план беше затруднено от краха на фалиралата криптоборса FTX, което според Гордън е накарало някои политици да се почувстват „резервирани“ в ангажирането със сектора.

Едно нещо е ясно и това е, че кризата с FTX „постави криптовалутите на радара на всички политици“, коментира още експертът. Той прогнозира, че първични регулаторни насоки могат да бъдат зададени от Г-20.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 17.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още