IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coinbase спира дейността си в Япония

Потребителите ще имат време до 16 февруари да изтеглят средствата си, съобщиха от компанията в блог публикация

11:18 | 18.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Криптоборсата Coinbase Global обяви, че спира дейността си в Япония – по-малко от месец след като и друга борса - Kraken, обяви изтеглянето си от страната.

Потребителите ще имат време до 16 февруари да изтеглят средствата си, съобщиха от компанията в блог публикация в сряда, цитирани от Bloomberg. Всички останали средства на 17 февруари или след това ще бъдат обърнати в йени и изпратени към гаранционна сметка на Бюрото по правни въпроси на Япония, се посочва още в публикацията.

„Заради пазарни условия нашата компания взе трудното решение да спре дейност в Япония“, става ясно от публикацията. Coinbase планира да извърши пълна проверка на бизнеса си в страната, става ясно още.

Новината бе съобщена, след като по-рано този месец стана ясно, че Coinbase затваря по-голямата част от бизнеса си в Япония като част от мерки за коригиране на международните си инвестиции на фона на продължаващите проблеми в сектора на дигиталните валути.

Тогава Нана Муругесен, вицепрезидент „Бизнес развитие“, заяви, че Coinbase няма да коментира възможни сливания или придобивания, отговаряйки на въпрос дали звеното може да бъде продадено.

Обявлението е факт, след като стана ясно, че фирмата се разделя с 20% от работната си сила на международно ниво – поредни съкращения.

Coinbase обещава да направи прехода в Япония „колкото се може по-плавен“, става ясно още от публикацията. Компанията е разделила йените и криптоактивите на своите клиенти в съответствие с регулациите в Япония и се ангажира да гарантира, че всички нейни клиенти могат да изтеглят своите активи „при първа възможност“, се казва още в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 18.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още