IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОАЕ: Криптовалутите ще играят водеща роля в търговията ни занапред

Започнахме да привличаме някои от компаниите към страната, като целим да създадем заедно правилното управление и правна система, каза Тани ал Зейуди

12:25 | 21.01.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Криптовалутите ще играят водеща роля в търговията на Обединените арабски емирства (ОАЕ) занапред. Това посочи Тани ал Зейуди, държавен министър на ОАЕ за международната търговия, в интервю за  Bloomberg Television от Давос.

„Криптовалутите ще играят централна роля за търговията на ОАЕ занапред“, коментира той. Това ще важи особено за Дубай, където се работи за привличането на най-големите компании от сектора в света.

„Най-важното нещо е, че ние осигуряваме международно управление, когато става въпрос за криптовалути и криптокомпании“, каза още Ал Зейуди. „Започнахме да привличаме някои от компаниите към страната, като целим да създадем заедно правилното управление и правна система, която е необходима“, допълни още той.

ОАЕ искат да увеличи търговията си с ключови партньори и миналата година подписаха няколко икономически договора със страни, сред които Индия, Индонезия, Турция, Израел, Украйна и др. През идните месеци ОАЕ се очаква да финализира сходни споразумения с Камбоджа и Грузия, каза още Ал Зейуди.

Икономическите споразумения се очаква да стимулират брутния вътрешен пордукт на страната с 3,4% до 3,8% до 2030 г., допълни още той.

Третият по големина производител на петрол в ОПЕК от дълго време поддържа паритет с американския долар и по-голямата част от търговията в Персийския залив се осъществява в американска валута.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 21.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Damian12
преди 1 година
Ама как така? Гешев, Плевнелив и Боко казаха, че криптото е измама
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още