IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банкман-Фрийд се опитва да се спаси от призовка по делото на Voyager

Искането е да се яви лично на 23 февруари в офиса в Сан Франциско на адвокатската кантора McDermott Will & Emery, за да отговори на въпроси

11:57 | 22.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP

Сам Банкман-Фрийд се опитва да отбие усилията да бъде призован като свидетел по делото за фалита на кредитора на дигитални активи Voyager Digital Ltd.

Адвокатите на съоснователя на FTX са поискали от федерален съдия в Калифорния да блокира призовка от адвокатите на необезпечените кредитори по делото на Voyager в Ню Йорк.

Призовката иска Банкман-Фрийд да се яви лично на 23 февруари в офиса в Сан Франциско на адвокатската кантора McDermott Will & Emery, за да отговори на въпроси. Също така са поискани и 49 отделни заявления за предаване на документи до 20 февруари.

Адвокатът на Банкман-Фрийд, Марк Р. Люис, настоява, че призовката трябва да бъде отменена, тъй като не е била изпратена по съответния начин, неоснователна е и може да изисква от бившия шеф на FTX да приложи правото си на позоваване на Петата поправка за отказ от разкриване на информация в рамките на съдебен процес.

Призовката е била доставена на майката на Банкман-Фрийд в семейния им дом, където той живее, след като бе пуснат от ареста под гаранция. По време на предаването обаче той не е бил в дома, тъй като е присъствал на съдебно изслушване във връзка с гаранцията си, става ясно от документи.

Alameda Research Ltd., нефункциониращата вече търговска компания от империята на Банкман-Фрийд, се опитва да си върне около 466 млн. долара от Voyager Digital. Средствата са свързани с криптозаеми, които Voyager е отпуснал на Alameda, преди да подаде документи за фалит през юли.

Продължаващото разследване на зрелищния крах на FTX е едно от най-високопрофилните корпоративни криминални дела в американската история. Според обвинението Банкман-Фрийд е организирал продължаваща с години измама, включваща подвеждане на инвеститори и злоупотреба с милиарди долари от потребители на FTX за лични разходи и високорискова търговия на Alameda. Бившият главен изпълнителен директор пледира „невинен“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 22.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още