IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хонконг създава работна група за превръщането си в криптоцентър

В нея ще има членове от съответните политически бюра, финансови регулатори и пазарни участници

14:29 | 22.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Хонконг създава специална работна група за препоръки как да постигне наскоро обявената си цел да стане криптоцентър, съобщава Bloomberg.

„През последните няколко месеца голям брой от иновативни предприятия с потенциал обмислят установяването на бизнеси в Хонконг“, коментира секретарят по финансовите въпроси Пол Чан в речта си за бюджета за фискалната 2023-2024 г.

„За следващата стъпка ще създам и ръководя работна група за развитие при дигиталните активи с членове от съответните политически бюра, финансови регулатори и пазарни участници, за да предоставим препоръки за устойчиво и отговорно развитие на сектора“, каза Чан в сряда.

В понеделник Хонконг представи план, който позволява на инвеститорите на дребно да търгуват с токени като биткойн и етер, което е голяма стъпка към превръщането на града в криптостолица. Промяната в политиката е в рязък контраст с регулаторния натиск в САЩ след миналогодишния крах на водещи играчи, включително криптоборсата FTX.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:29 | 22.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още