IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски съд блокира евентуалната продажба на криптокредитора Voyager

Одобрено е искането на властите за изчакващ статут на наскоро потвърдения план за фалит на компанията

11:28 | 28.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Федерален съдия одобри искането на американското правителство за временно спиране на плана за фалит на Voyager Digital, с което се слага на пауза евентуалната продажба на криптокредитора на Binance.US, съобщава Bloomberg.

Областен съдия Дженифър Риърдън одобри искането на властите за изчакващ статут на наскоро одобрения план за фалит на Voyager, става ясно от съдебни документи. Тепърва се очаква публикуването на позиция, обясняваща решението.

Развитието е удар за Voyager, която се опитва да излезе от състояние на фалит и да върне дължимото на клиентите си, откакто поиска защита по Глава 11 от американското законодателство миналата година. Евентуалната продажба на американското подразделение на Binance е за около 1 млрд. долара – сума, която отразява стойността на потребителските сметки на Voyager.

Комисията на кредиторите, която защита интересите на потребителите по процедурата за фалит, анализира ситуацията и „ще продължи агресивно да се противопоставя на усилията на правителството“, се казва в туит.

В понеделник Комисията за търговия със стокови фючърси заведе дело срещу Binance и неговия главен изпълнителен директор Чанпън Джао по обвинения, че компанията умишлено не спазва американското законодателство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:25 | 28.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още