IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Binance с втори опит да навлезе на японския пазар

Компанията стартира от вторник платформа за търговия с криптовалути

16:13 | 01.08.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Binance официално стартира платформа за търговия с криптовалути в Япония, която изпълнява местните правила, докато най-голямата борса за дигитални активи в света се опитва отново да се възползва от възможностите в азиатската страна, съобщава Ройтерс.

Платформата стартира във вторник и жителите могат да кандидатстват за сметки от средата на август, казва Binance в изявление. Те ще изгубят достъп до световната платформа на Binance до 30 ноември и ще могат да започнат да търгуват на новата от 1 декември.

Япония се опитва да подсили базираните на блокчейн индустрии и облекчи някои криптоправила, но като цяло се смята, че има строги регулации към дигиталните активи. Интересът на Binance за лиценз да работи там бе подновен миналата година.

През 2018 г. компанията се отказа от план да изгради база в Япония след запитвания от регулатора по ценните книжа, които доведоха до официално уведомление за спиране на работата в страната без разрешително.

Binance и нейният основател Чанпън Джао, известен като CZ, усещат засилен регулаторен натиск в някои ключови за бизнеса си юрисдикции, включително САЩ и Европа. Проверките се случват на фона на спад на дела на платформата в глобалните спот обеми на криптотърговията.

Борсата предприе някои стъпки за разширяване на присъствието си в Азия, включително в Южна Корея и Тайланд. Криптосекторът като цяло все повече се насочва към азиатските възможности на фона на мерките срещу цифровите активи в САЩ.

Клиентите на японската платформа на Binance ще имат достъп до 34 различни токена, повече от всяка друга борса в страната, според изявлението на Binance и данни от Японската асоциация за обмен на виртуални и криптоактиви.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 01.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още