IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mastercard и Visa се оттеглят от партньорствата си с Binance

Binance стана обект на строг надзор от финансовите регулатори по света след серията от скандали в сектора през изминалата година

09:56 | 25.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Mastercard и Visa се оттеглят от картовите си партньорства с най-голямата в света криптоборса Binance Holdings, изправена пред продължаващ регулаторен натиск.

Visa спря издаването на нови събрандирани карти с Binance в Европа от юли, съобщи говорител на криптокомпанията, цитиран от Bloomberg. Mastercard, от своя страна, ще прекрати картовото си партньорство изцяло през септември. От Mastercard не са посочили причина за решението, а от Visa не са отговорили на запитване за коментар.

Binance стана обект на строг надзор от финансовите регулатори по света след серията от скандали в сектора през изминалата година. Срещу компанията и главния изпълнителен директор Чанпън Джао бяха заведени дела от американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC), както и от Комисията по търговия със стокови фючърси.

Решенията на Visa и Mastercard са поредният удар по усилията на Binance да навлезе на мейнстрийм пазара. Компанията се оказва все по-изолирана от традиционната финансова система.

Binance беше изключена от американската банкова система през февруари и загуби възможност за приемане на някои банкови трансфери в Австралия през май. Наскоро компанията реши да закрие едногодишен свой продукт, наречен Binance Connect, който позволява на бизнеса да приема криптоплащания чрез Visa и Mastercard.

Binance Card, която бе пусната в опит да окуражи приемането на криптовалутите по-широко, позволява на потребителите на борсата да плащат за основни дневни разходи чрез средствата си в криптовалута. Програмата Binance Visa Card бе представена през септември 2020 г.

Решението на Mastercard ще засегне всички четири събрандирани картови програми с Binance в Аржентина, Бразилия, Колумбия и Бахрейн, започвайки от 22 септември, посочват от финансовия гигант в позиция. В публикация в социалната мрежа Х, преди Twitter, от Binance заявиха, че по-малко от 1% от потребителите в Латинска Америка и Близкия изток ще бъдат засегнати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 25.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още