IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовият регулатор в САЩ разширява удара срещу криптосектора с незаменяеми токени

SEC атакува медийна компания, продавала незаменяемите токени на инвеститори с надеждата да се превърне в новата Disney

12:02 | 29.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Graeme Sloan/Bloomberg
Снимка: Graeme Sloan/Bloomberg

Американският борсов регулатор разшири обхвата на мерките си срещу криптопродуктите в понеделник, обвинявайки медийна компания от Лос Анджелис, че е предлагала незаменяеми токени (NFT), които са били нерегистрирани ценни книжа.

Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) обвинява Impact Theory LLC, че е набрала приблизително 30 млн. долара от стотици инвеститори чрез предлагане на NFT-та. SEC посочва, че предлаганията е трябвало да бъдат регистрирани към агенцията и Impact Theory се е съгласила да плати над 6 млн. долара за уреждане на обвиненията.

Това е първият случай, в който агенцията предприема мерки по правоприлагане по отношение на NFT-та, затвърждавайки нов фронт в битката срещу криптосектора.

Impact Theory се е съгласила на паричната санкция и спиране на въпросната дейност, без да признава или отрича обвиненията на SEC.

В позиция от компанията посочват, че са фокусирани върху бъдещето на бизнеса си. „Въпреки че сме разочаровани, че SEC избра като цяло да постави под въпрос вълнуващите технически иновации, които правят цифровите активи възможни, през призмата на законите за ценните книжа, ние оставаме оптимисти за бъдещето на тази индустрия в САЩ и се надяваме да останем световният дом на иновациите“, посочват от Impact Theory.

Според SEC компанията е извършила три кръга на продажби на NFT-та и е казала на инвеститорите да гледат на тях като на инвестиции в бизнеса ѝ. Impact Theory е заявила, че се „опитва да създаде следващата Disney“ и ако има успех, притежателите на NFT-та ще получат „огромна стойност“ в замяна на покупките си, посочва регулаторът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 29.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още