IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Revolut работи по пускането на своя криптоборса

Очаква се таксите за търговия да са по-ниски от тези в приложението

10:47 | 19.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images
Снимка: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

Дигиталната банка Revolut ще пусне своя криптоборса, насочена към „напредналите“ трейдъри, става ясно от имейл на компанията, цитиран от CoinDesk.

Revolut в момента предлага основни криптоуслуги за потребителите си. Борсата обаче ще е с по-ниски такси и подобрени пазарни анализи.

„Пускаме нова криптоборса, създадена с идеята за напредналите трейдъри“, се казва в имейла, който предлага на потребители да тестват новата платформа. „Ще намерите по-задълбочени инструменти за анализ и по-ниски такси, отколкото в приложението“, се посочва още в него.

Таксите са в диапазона 0-0,9% и определени функционалности са добавени, за да позволят на потребителите да търгуват, използвайки ограничени или пазарни поръчки. Ограничените поръчки обикновено се използват, когато трейдър иска да купи или продаде актив на определена цена. Те ще са без такси.

„Винаги развиваме нови продукти и функционалности, желани от нашите потребители или поискани от пазара“, коментира говорител на Revolut пред CoinDesk. „Самостоятелната криптоборса е едно от бъдещите ни развития, но повече информация ще бъде публикувана едва когато продуктът бъде достъпен в приложението. В момента този продукт е достъпен само с покана“, се посочва още.

Revolut прекрати криптоуслугите за бизнес потребители във Великобритания през декември, посочвайки като причина за това новите регулации на службата за финансова дейност. Имейлът, видян от CoinDesk, е бил получен от базиран в страната потребител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 19.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още