IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen търси място за производство на електрически пикап в САЩ

Все още не е ясно кога ще бъде обявена локацията и как ще изглежда превозното средство

11:08 | 14.08.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Концептуалният пикап на Volkswagen Atlas Tanoak. Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg
Концептуалният пикап на Volkswagen Atlas Tanoak. Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg

По време на конференция, организирана от Центъра за автомобилни изследвания в САЩ, вицепрезидентът по доставките на американското звено на Volkswagen AG Инга фон Зеелен обяви, че германският концерн разглежда различните обекти в страната за производство на електрически пикапи, съобщава Clean Technica.

„Имаме голям потенциал за растеж, поради което търсим места за нов завод за пикапи и батерии. Става въпрос за електрически пикап. Като цяло все още виждам растеж на пазара. Ние, с нашите марки Audi, Porsche и Volkswagen, имаме огромен потенциал в САЩ“, изтъква Фон Зеелен.

Тя обаче не предоставя допълнителна информацията за това кога компанията ще вземе окончателно решение. Не се разкриват и подробности относно дизайна на превозното средство. Остава неясно дали ще бъде с размерите на Ford F-150 Lightning например или ще е като Toyota Tacoma.

Volkswagen вече предлага пикап от среден клас - Amarok, който се продава на много пазари извън Северна Америка. Говори се, че компанията си сътрудничи с Ford за разработването на нов средноразмерен пикап, подобен на наскоро пуснатия Maverick.

Според Clean Technica е много вероятно производството на планирания електрически пикап да бъде ситуирано в завода на новата марка на групата Scout, която ще изгражда компактен SUV и пикап.

По време на конференцията Фон Зеелен посочи, че Volkswagen изпитва затруднения, свързани с работната сила, инфлацията и достъпа до жизненоважни суровини.

„Очевидното предизвикателство е суровината“, добавя тя. „Цената на енергията също е проблем и Volkswagen Group се опитва да се справи с безбройните финансови предизвикателства, пред които са изправени доставчиците с повече прозрачност и по-добра комуникация“, подчертава тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Ivane
преди 1 година
Дежавю. Те и в Европа търсеха къде да строят нов завод, дори щяха да го строят в България, но от 10 години само търсят и още не са намерили къде да го построят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още