IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Carlsberg надминаха нивата отпреди пандемията

Новите резултати на компанията изненадаха приятно инвеститорите

10:59 | 17.08.22 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Производителят на бира Carlsberg надмина очакванията за приходите и печалбата за първото полугодие, след като приходите ѝ от продажби се изкачиха над нивата отпреди пандемията въпреки по-високите разходи за производство и войната в Украйна, пише Bloomberg.

Датската компания заяви, че приходите ѝ за първата половина на годината са нараснали до 35,45 млрд. датски крони (4,8 млрд. долара), което се оказа над консенсусната прогноза на анализаторите за 33,97 млрд. крони.

Carlsberg заяви, че подготовката за продажбата на руските ѝ активи напредва добре.

Компанията повиши прогнозата за печалбата си за 2022 г. по-рано този месец, след като отчете по-добри продажби на бира в Азия и Европа, които успяха да компенсират по-високите разходи за енергия и суровини.

Въпреки че производителят на бирата Tuborg надмина консенсусните прогнози за коригираната печалба, той отчете нетна загуба от 5,28 млрд. крони за периода, за което обвини средствата за отписване на бизнеса в Русия, Украйна, както и Централна и Източна Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още