IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Marks and Spencer отваря 20 нови магазина във Великобритания тази година

Така компанията ще създаде 3400 работни места

12:40 | 16.01.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Веригата магазини Marks and Spencer ще отвори 20 нови магазина тази година и ще създаде 3400 работни места като част от инвестиция за 480 млн. паунда във Великобритания, съобщава Financial Times.

Макар че много търговци на дребно затварят физическите си магазини и се пренасочват онлайн, главният изпълнителен директор на M&S Стюарт Мачин каза, че физическите магазини са интегрална част от бъдещето на компанията и „служат като конкурентно предимство за това как клиентите искат да пазаруват днес“.

„Инвестицията ни в магазини не само предоставя по-добро изживяване за клиентите и колегите, но и дава тласък на местните общности със създаването на нови работни места“, добави той.

M&S ще направи и „значителна инвестиция в нови дигитални услуги“. Това ще включва разширяване на услугите „поръчай и вземи“ до още 130 магазина във Великобритания.

През 2023 г. търговецът на дребно планира да отвори 12 зали за хранене и осем „магазина с всякакви категории“, включително в Лийдс, Ливърпул, Манчестър и Бирмингам. Новите магазини ще са разположени на локации, преди използвани от фалиралата Debenhams, което според M&S е част от инвестицията му за регенериране на свободни пространства.

Миналата седмица делът на M&S на британския пазар на дрехи достигна най-високото си ниво от почти осем години след силен коледен период.

Продажбите на дрехи и стоки за дома са се увеличили с 8,6% при магазините, отворени преди поне година, и с 8,8% общо през 13-те седмици до 31 декември, което е доста над оценката за ръст от 4,5% на анализаторите на Deutsche Bank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 16.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още