IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WSJ: Илон Мъск е вземал наркотици с някои членове на борда на Tesla

Бордът не е провеждал разследвания по въпроса, нито е документирал някакви опасения, добавя медията

12:20 | 04.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Използването на незаконни наркотици от Илон Мъск е добре известно на някои настоящи и бивши директори на Tesla Inc. и SpaceX, съобщи Wall Street Journal.

Сред висшия мениджмънт съществува опасения относно обема на наркотиците, които милиардерът употребява, като Мъск е взиман незаконни медикаменти заедно с някои членове на борда, съобщава медията, цитирайки източници, запознати с темата.

Бордът не е провеждал разследвания по въпроса, нито е документирал някакви опасения, добавя WSJ.

Връзката между Мъск и неговите директори беше разкритикувана от съдия от Делауеър по-рано тази седмица, който се позова на конфликт на интереси в рамките на борда в решението си, че трудовото възнаграждение на Мъск в Tesla от 55 млрд. долара е прекомерно.

Мъск и неговият адвокат Алекс Спиро не отговориха на молбите на WSJ за коментар. По-рано вестникът съобщи , че Мъск е употребявал LSD, кокаин, екстази и психеделични гъби, често по време на частни партита.

Някои близки до Мъск хора смятат, че е трябвало да приемат наркотици с Мъск, тъй като в противен случай това може да го разстрои, информира още WSJ. Същите хора изтъкват, че по този начин ще запазят мястото си в социалния кръг на милиардера.

Мъск отговори по темата миналия месец в публикация в социална платформа X.

„Каквото и да правя, очевидно трябва да продължа да го правя!“, посочва той, изтъквайки, че Tesla и SpaceX са най-ценните компании съответно в автомобилната индустрия и в сектора за космически технологии. „Ако лекарствата действително помогнаха за подобряване на нетната ми продуктивност с течение на времето, определено бих ги вземал!“, добавя той.

Мъск контролира шест компании: Tesla, SpaceX, X, The Boring Co., Neuralink, както и стартъп с изкуствен интелект xAI.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 04.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още