IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хорърът „Поканата“ поведе боксофис класацията в САЩ на фона на слаб уикенд

„Топ Гън: Маверик“ остава сред 10-те най-гледани филма вече 14-и пореден уикенд

09:22 | 29.08.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Sony
Снимка: Sony

Новият хорър „Поканата“ трябваше да събере само 7 млн. долара от билети, за да се окаже на върха на боксофис класацията в най-слабия летен уикенд за Северна Америка, сочат оценки на студиото от неделя.

Режисиран от Джесика М. Томпсън и с участието на звездата от „Игра на тронове“ Натали Еманюел, „Поканата“ разказва история за млада жена, която след смъртта на майка си открива мрачни тайни за семейния си дом в английската провинция.

Лентата на Sony дебютира на 3141 екрана, а цената на продукцията е едва 10 млн. долара, съобщава Associated Press.

Филм на Sony зае и второто място в класацията - „Убийствен влак“ с Брад Пит, който донесе 5,6 млн. долара от 3513 екрана в четвъртата си седмица, с което общата сума на приходите за Северна Америка достига 78,2 млн. долара.

„Звярът“ на Universal с участието на Идрис Елба финишира на трета позиция с 4,9 млн. долара във втората си седмица на екран.

Елба е звездата и на друг голям дебют от тази седмица - „Три хиляди години копнеж“, фентъзи история от режисьора на „Лудият Макс“ Джордж Милър. Филмът събра 2,9 млн. долара от 2436 екрана и финишира на разочароващото седмо място.

Слабите резултати не бяха изненадващи за това време на годината.

„Намираме се в това, което обикновено е типично августувско забавяне, насочвайки се към уикенда на Деня на труда“, казва Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в Comscore. “Това бе очаквано предвид списъка с филми този уикенд“.

„Топ Гън: Маверик“ на Paramount остава на четвърто място в 14-ия си уикенд по кината с допълнителни 4,8 млн. долара. Той е събрал 691 млн. долара само в Северна Америка, което го поставя на шест място сред най-печелившите филми на местно ниво за всички времена.

Анимето, заело първо място в боксофиса миналата седмица – Dragon Ball Super: Super Hero, спадна чак до пета позиция във втория си уикенд на екран с 4,6 млн. долара, с което общите приходи от Северна Америка възлизат на 20,1 млн. долара.

Общо за уикенда бяха продадени билети на стойност 52,7 млн. долара в Северна Америка най-ниската сума от месеци. Силното лято като цяло все пак показва, че приходите от началото на годината досега са доста над тези за същия период на 2021 г., но сега предстои дълга суша от силни нови заглавия, докато не излязат очаквани големи имена като „Хелоуин: Краят“ и „Черният Адам“, които ще бъдат представени през октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още