IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Почукването“ детронира „Аватар“ от върха на боксофис класацията

Премиерата на трилъра все пак бе слаба като за някои от другите филми на режисьора М. Найт Шаямалан

09:58 | 06.02.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Universal Pictures
Снимка: Universal Pictures

За пръв път от почти 2 месеца боксофисът в Северна Америка не принадлежи на сините хора.

След седем седмици начело на класацията „Аватар: Природата на водата“ най-накрая беше отместен от първото място от трилъра „Почукването“ и комедията „80 за Брейди“, съобщава Associated Press.

„Почукването“, хорър с апокалиптичен привкус, детронира триизмерната научна фантастика на Джеймс Камерън с продажби за 14,2 млн. долара в кината в САЩ и Канада, показват студийни оценки. Дейв Батиста участва в лентата на Universal Pictures като един от четирима непознати, които нахлуват при семейство на почивка в отдалечена хижа.

Премиерата на „Почукването“ все пак бе слаба като за някои от другите филми на режисьора М. Найт Шаямалан. Последният му филм „В капана на времето“ от 2021 г. стартира с 16,9 млн. долара и в крайна сметка събра 90,1 млн. долара на световно ниво. „Стъкления“ от 2019 г., последния филм от трилогията Unbreakable, дори събра 40,3 млн. долара и стигна 247 млн. долара в световен мащаб.

„Почукването“ все пак остава седмият филм на Шаямалан като режисьор, който тръгва по кината на първо място. Със скромен бюджет от 20 млн. долара лентата лесно ще излезе на печалба. Филмът, който привлича като цяло положителни ревюта от критиците, добави 7 млн. долара на международно ниво.

На второ място е „80 за Брейди“ – комедия за четири застаряващи приятелки, които отиват на Суперкупата през 2017 г. Филмът събра 12,5 млн. долара на премиерата си. Малко след като обяви пенсионирането си от футбола (отново), Том Брейди посети премиерата.

„Природата на водата“ слезе до трето място с приходи за 10,8 млн. долара в осмия си уикенд на екран. Той продължава да се представя силно на световно ниво, събирайки 2,17 млрд. долара в цял свят. Това го поставя на четвърто място сред най-печелившите филми на всички времена. Така два филма на Джеймс Камерън – двете серии от „Аватар“ и „Титаник“ – сега формират три от топ 4 в този списък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 06.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още